Četvrtak, 17 Siječanj 2019
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 07:00

STEM Games u POREČU

STEM Games u POREČU Foto: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

STEM Games je međunarodno natjecanje u znanju i sportu na kojem sudjeluje više od 1.000 europskih studenata iz STEM područja. Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja te promocija sveučilišnoga sporta i zdravoga načina života. Projekt je nastao zajedničkom inicijativom studenata s 11 hrvatskih sveučilišta i fakulteta.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak je u subotu, 12. svibnja,  obišla međunarodno natjecanje u znanju i sportu - STEM Games, koje se održalo u Poreču, na lokaciji Valamar Lanterna Apartments. Nakon obilaska ministrica je dala izjave za medije:

priopcenja 038

„Danas sam imala priliku obići ova natjecanja u STEM Games, koja se odvijaju u ovom prekrasnom kompleksu. 1.400 studenata, 170 volontera, njihovih mentora i mislim da je to odlična prilika da promoviramo STEM zanimanja koja jesu zanimanja budućnosti, pogotovo na način gdje se zapravo tome pristupa multidisciplonarno i gdje je naglasak na rješavanju problema.

To je ono što i Ministarstvo posebno potiče. Mi smo ove godine po prvi puta osigurali 3.400 stipendija iskuljučivo za STEM zanimanja i pri tome smo uključili i brucoše, što smatram izuzetno važnim, tako da se potiče i upis na STEM fakultete i po prvi puta smo to napravili na način, i to je inovativno u Hrvatskoj, da se nitko nije trebao prijavljivati na te STEM stipendije nego je pravo našlo studenta.

U tom smislu mislim da su i ovakve STEM igre, koje su s jedne strane natjecanje u znanju, s druge strane u sportu, s treće strane stvarno je prika za 15-ak fakulteta da se studenti međusobno druže, da formiraju timove. Odlična prilika da promoviramo ne samo STEM nego pripremamo naše studente za izazove i za ono što će se u budućnosti tražiti od zanimanja.“

Autor/Izvor: Iva Slavica Ilić / Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Napiši komentar

Sva polja sa oznakom (*) moraju biti popunjena